De Meeuwen A1 – Oost-Arnhem A1

22-10-2019

Op zaterdag 19 oktober begonnen we 45 minuten voor aanvang van de wedstrijd met een motiverende bespreking van Daniel, Gijsbert en Robbert-Jan. Vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd, wat vooral in teken stond van veel doelpunten maken. Minimaal 20 doelpunten was het streven. Oost-Arnhem hing onderaan de competitie waardoor wij niet al te veel weerstand verwachtten. Toch verliep het begin van de wedstrijd zeer moeizaam. Dit lag niet aan de verdediging, maar aan het scorend vermogen van de aanval, tot grote frustratie van de spelers. Er werd ingegrepen in de aanval, Jesse van Os werd ingebracht en hij scoorde direct.

In de rust stond het 6-4. Hier waren de coaches niet blij mee en de spelers evenmin. Het streven was namelijk veel doelpunten, 6 doelpunten na  30 minuten is natuurlijk veel te weinig.  Wij werden daarom door de coaches op de vingers getikt in de rust, wat zorgde voor een gedreven instelling van de spelers en een goed begin van de tweede helft.  Er werd  even wat meer gescoord maar uiteindelijk zakten we toch weer in, wederom ging het mis in de aanval. De laatste zeven minuten gingen in en wij werden bijeen geroepen tijdens de time-out om juist in de laatste minuten te proberen richting de 20 doelpunten te gaan. De tweede helft is er maar negen keer gescoord, nog steeds niet in de buurt van de 20. Aan de positieve kant, hebben we maar één doelpunt doorgelaten wat toch noemenswaardig is. De eindstand van de wedstrijd tegen Oost-Arnhem A1 was 15-7.

We gaan er aankomende week weer tegenaan. Op dinsdag met een bootcamp van Aalt, gezamenlijk eten en anderhalf uur trainen en op donderdag ook een training. Aanstaande zaterdag om 12.30 is de laatste buitenwedstrijd, tegen Hoogkerk/Nic. A1.