Meeuwen (net) op tijd bij de les tegen Nova

09-12-2018

Voorafgaand aan de ontmoeting tegen Nova afgelopen zaterdag 8 december waren de statistieken duidelijk. De Meeuwen had na twee wedstrijden in deze zaalcompetitie de volle buit binnen. Er werd gewonnen van SKF en DOS Kampen/Veltman. Nova had daarentegen nog geen enkel punt behaald. De eerste wedstrijd werd tegen DOS werd met een redelijk verschil verloren (20-29). Vorige week tegen SKF was de marge al wat kleiner (20-16). Na het eerste fluitsignaal van de goed leidende arbiter Komduur sloegen de gasten uit Bilthoven een klein gaatje naar 0-2. Ezra Bijsterbosch deed met een doorloopbal wat terug, niet lang daarna gevolgd door de 1-3. Noah Bijsterbosch en Lieveke Meiling brachten de Meeuwen langszij. Renske Arendsen tekende voor de eerste voorsprong met een vrije bal (4-3). De Meeuwen had het in de eerste helft moeilijk met de promovendus. Nova benutte de kansen goed en bleef daarmee keurig in het spoor van de Puttenaren. Bij 8-10 leek bij de Meeuwen ook (eindelijk) het besef te zijn dat er iets moest gebeuren. In een tijdsbestek van vier minuten gaf de ploeg van Stoffelsen en van de Haar gas. Het afrondingspercentage ging omhoog. Bij het rustsignaal stond er 16-10 op het scoreboard.

Na de rust bleef de Meeuwen de score gestaag uitbouwen en Nova werd naar een grote achterstand gespeeld (22-13). Om niet verklaarbare redenen was het toen gedaan met de Puttense aanvalsdrang. Het duurde ruim tien minuten voordat de Meeuwen via Lieveke Meiling de korf weer vond. De voorsprong was toen al geslonken naar 23-18. Nova krabbelde uit de geslagen positie op en kreeg weer geloof in een resultaat in Putten. Nova kwam terug tot 23-20 en kreeg de kansen op meer. Als de Meeuwen de punten zou delen of zelfs geheel zou verliezen zou dat, met alle respect voor de opponent, op zijn zachtst gezegd niet sterk geweest zijn. De Puttenaren waren over een groot gedeelte van de wedstrijd de bovenliggende partij en de ploeg met meer inhoud. Door ruim tien minuten niet te scoren en daarmee niet definitief met Nova af te rekenen bracht de Meeuwen zichzelf onnodig in de problemen.

Laura van Winkoop en Noah Bijsterbosch met een schitterende doorloopbal trokken uiteindelijk de verdiende winst voor de Meeuwen over de streep. Eindstand 25-21.

Doelpunten: Lieveke Meiling 6, Noah Bijsterbosch 6, Renske Arendsen 5, Thom aan’t Goor 4, Laura van Winkoop 2, Esra Bijsterbosch 1 en Lars Mouw 1.

Meeuwen 2 wont nipt van de Meervogels/Fisica 2 met 22-21. Meeuwen A1 was te sterk voor DOS’46 A2 met 21-16.

Aanstaande zaterdag 15 december spelen de Meeuwen 1 en 2 allebei in Kampen tegen Wit Blauw/Green Organics. Locatie van de ontmoeting is sporthal de Reeve. Meeuwen 2 mag aantreden om 18.45 uur. Om 20.05 uur kruisen Meeuwen 1 en Wit Blauw 1, gecoacht door oud Unitas speler Marc Houtman de degens. De Kampenaren hielden deze zaterdag titelfavoriet DOS uit Westbroek knap op een gelijkspel (25-25). Meeuwen A1 wordt een stukje noordelijker verwacht in Assen voor de ontmoeting tegen AVO A2. Deze wedstrijd in de Marsdijk in Assen begint om 17.05 uur.