De Meeuwen knokt zich naar winst tegen NIC

08-02-2024

De speaker in de Meeuwenhal kondigde het al aan.  De Meeuwen en NIC stonden direct bij elkaar op de ranglijst.  De winst was daarmee voor de Meeuwen noodzakelijk om een gaatje te slaan naar de Groningers.  Ook de groen-witte formatie uit Groningen zou graag de Meeuwen op de ranglijst passeren. De uitwedstrijd in Groningen eindigde in 20-20.  Ingrediënten dus voor een spannende wedstrijd zaterdag 27 januari in de Meeuwenhal.

Een spannende wedstrijd kregen de vele toeschouwers waaronder ook enkele toeschouwers uit Groningen zeker voorgeschoteld.  Na zes seconden na het eerste fluitsignaal schoot Dorinda Kleijer in de eerste aanval raak. Jarin Bruinekreeft was kort daarna van dichtbij de korf succesvol.  Na 8 minuten leidde de Meeuwen met 4-1.  NIC begon mee te scoren en haakte bij 6-5 en 8-7 aan.  De Groningers kwamen naast de Meeuwen waarmee de rust met een 8-8 tussenstand aanbrak.

Na rust kwam NIC op voorsprong (8-10).  Heel lang kon NIC niet van de voorsprong genieten.  Marrit van de Kamp en Thom aan’t Goor schoten de Meeuwen weer naast NIC.  Dat was het sein voor een tandje erbij vanuit de Meeuwen.  Van 10-10 werd het 16-11 en leek de Meeuwen de controle over de wedstrijd te hebben.   Maar niets was minder waar.  De Puttenaren die dachten de controle te hebben lieten toch weer toe dat NIC terugkwam.  Er sloop onzekerheid in het spel omdat meer doelpunten uitbleven.  De Meeuwen ging (te) gehaast spelen.  De Meeuwen aanval verloor tot woede van trainer Rietel de bal waarna NIC in de tegenaanval de stand op 17-15 bracht.  Ondanks een aantal goede kansen viel de zestiende Groningse treffer niet.  De 18e Puttense treffer viel daarintegen wel uit handen van Dorinda Kleijer.
Lars de Kruijf miste een strafworp, maar met nog minder dan 1 minuut op de klok was de tijd voor NIC te kort om dit af te straffen.   Thom aan’t Goor bracht voor de statistieken de eindstand via een strafworp op 19-16.

Doelpunten: Jarin Bruinekreeft 5, Marrit van de Kamp 3,  Thom aan’t Goor 3,  Romy Bijsterbosch 2,  Lars de Kruijf 2, Dorinda Kleijer 2, Corne IJssenagger 1, Anouk van Brenk 1

Aanstaande zaterdag 3 februari speelt de Meeuwen uit in Maartensdijk tegen DOS (W).  De wedstrijd in sporthal de Vierstee in Maartensdijk begint om 20.05 uur.  De ploeg uit Westbroek staat weliswaar laatste in de Hoofdklasse A, maar verloor zaterdag 27 januari met een kleine marge (26-30 ) van titelkandidaat Fiks.   De Meeuwen mag gewaarschuwd zijn.