De Meeuwen op inzet langs Wit-Blauw/Green Organics

10-03-2019

De Meeuwen en Wit-Blauw/Green Organics kruisten afgelopen zaterdag 9 maart de degens met een gezamenlijke inzet, aansluiting houden met lijstaanvoerder HKC. Alleen winst is voor beide ploegen genoeg om niet af te haken in de titelstrijd. Ingrediënten genoeg voor een mooie pot korfbal deze zaterdag in Putten. Goed was het niet altijd wat beide ploegen lieten zien, spannend werd het wel.

De gasten uit Kampen gingen het beste met de zenuwen om en hadden zeker het eerste kwartier in de eerste helft de wedstrijd onder controle. De Meeuwen wist niet dichterbij te komen dan twee doelpunten verschil. De Meeuwen profiteerde van een lichte inzinking aan de kant van Wit-Blauw en kwam langszij via Thom aan’t Goor (8-8) met nog tien minuten tot aan de rust. Zo werd het stuivertje wisselen tot aan de rust waarbij beide ploegen om en om scoorden. Arbiter Pellikaan floot voor de rust op het moment dat Lieveke Meiling een afstandschot uit haar handen liet gaan. De treffer viel en Pellikaan keurde de treffer goed (rust 15-14).

Na de rust ging het stuivertje wisselen gewoon door tot aan de 17-17. Wit-Blauw kwam nog eenmaal op voorsprong (17-18), maar betaalde daarna de tol voor een doelpuntloze periode van drie minuten. De Meeuwen scoorden wel en zo werd het een 17-18 achterstand door de Puttenaren gerepareerd in een 21-19 voorsprong. Lars Mouw ontving geel voor een ongelukkig duel met zijn tegenstander bij de middellijn. In de daaropvolgende consternatie kreeg trainer Tom Stoffelsen eveneens geel. Pellikaan was niet klaar met kaarten voor de Meeuwen. Ook Thom aan’t Goor kreeg geel voor het doorlopen op zijn tegenstander bij een actie onder de korf. De kaarten brachten de Meeuwen geenzins van de wijs. De Puttenaren bleven relatief gemakkelijk in het zadel, zeker geholpen door Wit-Blauw wat kansen bleef missen. Bij 22-21 werd het nog even spannend. Waar de Kampense bank en toeschouwers dachten aan een strafworp liet Pellikaan doorspelen. De Meeuwen veroverde de bal en in de tegenaanval toonde Aan’t Goor zich zeer koelbloedig (23-21). Een belangrijke treffer en de definitieve nekslag voor de formatie van Marc Houtman. Romy Bijsterbosch die vier keer trefzeker was schoot haar vierde en laatste Puttense treffer door de korf. Daarmee bepaalde zij de eindstand op 24-22. Een wedstrijd tussen twee kwalitatief gelijkwaardige ploegen, waarbij de strijd en de inzet van de Meeuwen de ploeg voorbij Wit-Blauw hielpen.

Doelpunten: Thom aan’t Goor 9, Noah Bijsterbosch 5, Romy Bijsterbosch 4, Lars Mouw 2, Lieveke Meiling 2, Rick den Otter 2

A.s. zaterdag 16 maart speelt de Meeuwen thuis om 17.50 uur tegen KVA uit Amstelveen.

Meeuwen 2 won met 24-23 van Wit-Blauw Green Organics. A.s. zaterdag speelt het tweede om 16.25 uur tegen KVA 2.

Meeuwen A1 won met 39-19 van AVO A2.