De Meeuwen sleept belangrijke overwinning uit het vuur in Zoetermeer

15-04-2018

Van harte ging het niet, voor De Meeuwen in de uitwedstrijd tegen De Meervogels. Na een matige eerste helft, resulterend in een 5-5 ruststand wist De Meeuwen pas in de laatste vijf minuten afstand te nemen van de thuisploeg. Eindstand 11-14.

In de afgelopen weken kregen de Puttenaren te maken met flinke personele problemen. Noah Bijsterbosch, Lieveke Meiling en Renske Arendsen liepen enkelblessures op en waren daardoor niet inzetbaar voor de uitwedstrijd tegen De Meervogels. De wisselingen in de opstellingen hadden een duidelijk effect op het aanvallende spel van De Meeuwen. Met name in de eerste helft lukte het de ploeg van Tom Stoffelsen niet om het gewenste spelniveau te laten zien. Gelukkig hadden de Puttenaren in verdedigend opzicht de zaken wel op orde, waardoor ook De Meervogels moeizaam tot scoren kwam. Doelpunten waren daarom schaars in de eerste helft, en beide ploegen zochten bij de stand 5-5 de kleedkamers op.

In de rust predikte coach Stoffelsen scherpte en aggresiviteit in de duels, in de strijd om de titel kunnen er geen punten verspeeld worden. De peptalk leek zijn uitwerking niet te missen, en waar De Meervogels de 5-6 nog wist te counteren lukte het De Meeuwen om op een 6-8 voorsprong te komen. De Meervogels knokte zich echter terug in de wedstrijd, en nam zelfs het initiatief over en stoomde door naar een 10-8 voorsprong. Bart Nieuwenweg maakte direct uit een vrije bal de aansluitingstreffer, maar ook die werd gecounterd door de thuisploeg. Op dat moment was het invaller Rob Stoffelsen die de Puttenaren erdoor trok. Met twee puntgave afstandsschoten zette hij weer een gelijke stand op het scorebord. In de daaropvolgende aanval was het Melissa Pereboom die met een schitterende doorloopbal De Meeuwen weer op voorsprong zette. Thom aan ’t Goor vergrootte de voorsprong door de 11-13 door de korf te schieten, waarmee de wedstrijd was beslist. Het slotakkoord was voor man of the match Rob Stoffelsen. Eindstand 11-14.

Vanuit Leusden kwam het goede nieuws dat nummer twee HKC niet had weten te winnen. Hierdoor heeft koploper De Meeuwen een voorsprong van zes punten op achtervolger HKC.