De Meeuwen weer te sterk voor SKF

03-02-2019

We gaan terug naar 27 januari 2018 toen beide ploegen in Veenendaal ook tegen elkaar stonden. De toeschouwers die bij deze wedstrijd aanwezig waren, herinnerden zich een SKF wat in de eerste helft de boventoon voerde. De formatie van trainer Steven Brink zou deze zaterdag de Meeuwen verslaan met een minimaal verschil: 28-26.

De wedstrijd afgelopen zaterdag 2 februari was voor wat betreft de eerste helft een kopie van de wedstrijd een jaar geleden. De Meeuwen kwam voor (1-4) maar moest daarna het initiatief aan de thuisploeg laten. SKF zoekt de aansluiting met de top 3 in de Overgangsklasse B, bestaande uit HKC, Wit-Blauw/Green Organics en de Meeuwen, maar heeft deze nog niet gevonden. Een overwinning zou de Veenendalers de zo gewenste aansluiting en de afstand naar de middenmoot geven. SKF bleef in de eerste helft de bovenliggende partij en wist de doelpunten van de Meeuwen simpel te counteren door mee te blijven scoren. Bij het rustsignaal bracht Romy Bijsterbosch de marge terug naar 4 (14-10).

De Meeuwen kwam scherp uit de kleedkamer en schoot ook met scherp. Na 3 minuten in de tweede helft hadden de Puttenaren opgelopen achterstand gerepareerd (14-14). De Meeuwen kwam op voorsprong, weer gevolgd door een doelpunt van SKF (15-15). Waar SKF nu kansen ging missen, ging de Meeuwen beter spelen. De meegereisde supporters uit Putten, gesteund door enkele supporters en spelers van Unitas/Perspectief, gingen achter de ploeg staan. De supporters uit Harderwijk waren aanwezig vanwege een wedstrijd van Unitas 2 tegen SKF 2, voorafgaand aan de wedstrijd tussen SKF en de Meeuwen. Bij 16-17 hing SKF aan het vinkentouw, maar de aansluitingstreffer bleef uit. In plaats daarvan breidde een fel spelend de Meeuwen de voorsprong verder uit naar 17-21. Daarmee was het verzet van de thuisploeg gebroken. Melissa Pereboom mocht van dichtbij de korf aanleggen voor de 25e en laatste Puttense treffer. Op basis van de tweede helft een verdiende overwinning voor de Meeuwen. De Puttenaren schakelden in de tweede helft een tandje bij, wat door SKF niet meer te compenseren was. HKC en Wit-Blauw Green Organics speelden eerder deze zaterdag gelijk (23-23). De Meeuwen passeert Wit Blauw op de ranglijst en neemt nu de 2e plaats in op een punt achter HKC.

Aanstaande zaterdag 9 februari speelt de Meeuwen thuis tegen DOS Kampen/Veltman om 20.30 uur.

Meeuwen 2 won met 22-23 van DVO/Accountor 4 en mag zaterdag eveneens aantreden tegen de reserves uit Kampen om 19.10 uur.

Meeuwen A1 verloor nipt met 17-16 van OVVO/De Kroon A1. De A1 blijft lijstaanvoerder op basis van doelsaldo en speelt zaterdag thuis tegen mede-koploper Wageningen A1. Deze wedstrijd begint om 17.35 uur.

Doelpunten: Thom aan’t Goor 7, Noah Bijsterbosch 5, Renske Arendsen 3, Lieveke Meiling 3, Romy Bijsterbosch 2, Ezra Bijsterbosch 2, Romy Bijsterbosch 2, Lars Mouw 2, Melissa Pereboom 1