Harkema/Inficta/Frigro A1 vs De Meeuwen A1

09-10-2019

Na de winst van vorige week wilde de A1 graag het goede resultaat doorzetten, niet gefocust op de punten maar een goede wedstrijd neerzetten, dat is waar we voor gingen! Harkema was voor iedereen bekend als het heel erg goede team met veel talent dat bijna nooit verliest, dus een uitdaging zou het in ieder geval zeker zijn.

Na de lange rit naar Friesland was het zover, we dachten de wedstrijd goed te beginnen, maar dat viel tegen. Want in de eerste helft is er maar 2 (2!) keer gescoord door Jarin en Lars, dit was natuurlijk niet iets waar je tevreden over kunt zijn als team. Het verdedigen daarentegen is de hele wedstrijd met vlagen goed gegaan, we hadden tegen zo’n lastige tegenstander een andere tactiek toegepast. We vonden het handig om achter te verdedigen dus ten alle tijden zorgen dat je dichterbij de paal bent dan je tegenstander. Dit pakte prima uit dus vandaar de 12 doelpunten tegen in de eerste 30 minuten. Toen was de rust aangebroken en je kan niet zeggen dat we tevreden waren. Na de korte pauze kwamen we beter de kleedkamer uit doordat Daniël en RJ ons op het slechte spel hadden aangesproken. We gingen beter spelen want we waren feller en wilden echt een beter resultaat neerzetten, dat lukte prima want de tweede helft is het 9-8 geworden. Als we zo de hele wedstrijd hadden gespeeld dan had je als team een leuke uitslag neer kunnen zetten maar dat was niet het geval. Als trainer kon je ook lastig ingrijpen met wisselen, dat komt doordat er geen 5e heer mee was en een half geblesseerde Lianne. Wel heeft Lianne de 2e helft minuten gemaakt en nog gescoord ook. Bij het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter was op het scorebord een 21-10 te zien. Tevreden waren we niet, maar we zijn wel beter voorbereid op de volgende keer dat we elkaar tegenkomen.