Matig de Meeuwen nipt langs Sporting Trigon

21-01-2018

Na de verliespartijen tegen Oost-Arnhem en OVVO zou de Meeuwen sportieve revanche willen nemen tegen Sporting Trigon. De Leidenaren zijn hekkensluiter in de Overgangsklasse B.  De eerste wedstrijd in Leiden eindigde met 20-31 in een duidelijke overwinning voor de Meeuwen. De Puttenaren zouden uiteindelijk twee punten overhouden aan de ontmoeting met de Leidenaren.

Gemakkelijk ging het afgelopen zaterdag 20 januari zeker niet voor de Meeuwen.  Vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Kamphuis was al duidelijk dat de Meeuwen een lastige avond zou krijgen.  Er werden al veel kansen gemist, waardoor het na 10 minuten spelen pas 5-3 voor de Meeuwen stond.  Sporting Trigon was zeker niet van plan om de Meeuwen in een zetel naar de twee punten te leiden.  De bezoekers uit Leiden bleven keurig mee scoren en zo stond het met nog tien minuten op de klok 5-5.   De Meeuwen haalden zeker in de eerste helft niet het normale niveau, waardoor Sporting Trigon volkomen verdiend uitliep naar een kleine voorsprong.  Met 7-10 brak de rust en het besef bij de Meeuwen aan dat het in de tweede helft anders zou moeten.

De tweede helft was van Puttense kant iets beter, maar bij lange na niet overtuigend. Na tien minuten spelen had de Meeuwen bij 14-12 een kleine voorsprong.  Opnieuw kwam Sporting Trigon terug.  Een compliment voor de Leidenaren die door goede afrondingen makkelijk mee konden met de Meeuwen.  De Meeuwen mocht het zichzelf aanrekenen dat het niet beter omsprong met de vele geboden kansen. Zo braken de laatste tien minuten van de wedstrijd aan.  Tien spannende minuten voor de neutrale toeschouwer.  Bij 23-22 leek Sporting Trigon weer terug te komen in de wedstrijd.  Thom aan’t Goor zorgde voor een zucht van verlichting toen hij de 24-22 binnenschoot.  Opnieuw kwam Sporting Trigon terug.  Noah Bijsterbosch mocht vrij aanleggen voor een doorloopbal (25-23).  Er ontstond enige consternatie toen Kamphuis een mogelijke overtreding in de Puttense verdediging niet bestrafte.  Daarbij werd volgens de Leidenaren hen een vrije bal door de neus geboord en een mogelijke aansluitingstreffer.  Bart Nieuwenweg zorgde in de tegenaanval met een afstandsschot voor de 26-24.  Geen beste wedstrijd van Meeuwen kant, maar de broodnodige twee punten zijn binnen om de aansluiting met de bovenste ploegen te houden.

Aanstaande zaterdag 28 januari wacht in Veenendaal SKF.  De Veenendalers staan met 4 punten uit 9 wedstrijden op de zevende en dus een degradatieplaats.  Dat is een scenario waar men in Veenendaal voor dit zaalseizoen zeker geen rekening mee had gehouden.  De Meeuwen treft dus een SKF dat er alles aan gelegen zal zijn om van de zevende plaats af te komen.  De afgelopen ontmoetingen waren altijd wedstrijden waarbij de Meeuwen en SKF elkaar weinig toegaven.  Voldoende ingrediënten voor een spannende ontmoeting in de SKF hal  aanstaande zaterdag vanaf 20.00 uur.

Meeuwen 2 verloor van Victum/War Child 2 met 20-24.  Meeuwen 2 zal nog wat punten bij elkaar moeten halen om volgend seizoen verzekerd te zijn van een verblijf in de reserve 1e klasse.  Ook de A1 is nog (lang) niet veilig.  AW/DTV A1 was met 18-25 te sterk.  De A1 blijft daarmee hekkensluiter in de Hoofdklasse B Junioren.  Het gat met de ‘veilige’ plaats zes is echter maar twee punten.

Doelpunten: Bart Nieuwenweg 8, Thom aan’t Goor 4,  Lieveke Meiling 4, Danny van Vloten 3, Noah Bijsterbosch 2, Dorinda Kleijer 2,  Lars Mouw 2