Meeuwen A1- Unitas A1

03-10-2019

Eerste helft
De wedstrijd Meeuwen A1 -Unitas A1 (28 september), voorafgaand aan de wedstrijd hadden wij als ploeg er enorm veel zin in. Het is een wedstrijd die je hoe dan ook wil winnen, maakt niet uit hoe, als het maar gebeurt.

In de beginfase begonnen wij als ploeg zeer sterk. 1e aanval meteen een goal en als verdediging meteen de bal eruit gehaald. Als heren was het echt de taak om goed foutloos voor te verdedigen (vak Lars), wat aan het begin nog een beetje wennen, maar toen er 10 minuten gespeeld waren er toch vertrouwen werd gegeven dat de heren ervoor moesten zijn. Als er dan een doorloopbal werd doorgelaten was het de schuld van de heren. In het andere vak (Jarin) was het voor het hele vak belangrijk om voor te verdedigen zodat iedereen konden pressen. Ze hadden het prima onder controle! De dames en de heren van dat vak hadden echt moeite om goeie kansen te nemen.
Naarmate de wedstrijd werd het spel wat statischer en daalde het percentage, we kregen soms wel echt goeie kansen maar ze vielen gewoon niet. Beide vakken hadden veel kansen alleen als ze niet binnenvallen is dat zo jammer, anders had je binnen 20 minuten al de wedstrijd beslist. Het is vooral belangrijk in je aanvallen dat je kan herhalen, als je misschien een mindere dag hebt kan je niet verwachten dat je met 1 kans de bal er inschiet. Dus de rebound is in beide vakken enorm belangrijk. Verdedigend maakten we aan beide kanten een paar onnodige fouten of het niet voor verdedigen van de mensen in het vak waardoor je paar domme goals tegen krijgt. Voor de rest is 7 goals doorlaten in de 1e echt niet slecht.

Tweede helft
Verdedigend zijn wij de 2e helft super scherp geweest we hebben veel ballen onderschept, veel druk gegeven op de bal en goed de tegenstander laten twijfelen. Als je in 1 helft maar 2 doelpunten tegen krijgt vind ik dat het eigenlijk bijna niet beter kon! Goed gedaan allemaal!! Aanvallend hebben we goed naar de afspraken geluisterd, ook goed geluisterd naar elkaar, gedaan wat er moest gebeuren en volwassen aanvallen gespeeld. Het percentage was niet heel goed maar de aanvallen die we draaide waren echt goed. We zijn de afspraken nagekomen en de pot binnengesleept! De punten zitten in de uniTAS 😊 eindstand 13-9.