Meeuwen doet sportieve plicht tegen Amicitia

03-06-2018

We zijn al weer aanbeland bij de laatste wedstrijd van dit (veld) seizoen.  De Meeuwen komt volgend jaar in de veldcompetitie uit in de Hoofdklasse. Amicitia eindigt in de brede middenmoot van de Overgangsklasse C. Op het programma afgelopen zaterdag 2 juni stond de ontmoeting tussen beide ploegen onder leiding van arbiter Komduur.  Na twee minuten was het Noah Bijsterbosch die van afstand zorgde voor de openingstreffer. Na de gelijkmaker van Amicitia was het Lars Mouw en opnieuw Bijsterbosch die zorgden voor een 3-1 voorsprong voor de Meeuwen.  Het was stuivertje wisselen tussen beide ploegen, zoals het wedstrijd ook was tijdens het eerste duel in Vriezenveen.   Amicitia slaagde er echter in de eerste helft niet in om langszij te komen. Steeds was daar weer een Puttense treffer die het gat op twee a drie doelpunten hield.  Bij 11-7 leek de Meeuwen te kunnen bouwen aan een kleine marge.  Na de 12-9 van Bart Nieuwenweg deed Amicitia wat terug zodat bij 12-11 de rust aanbrak.

Na rust kwam Amicitia wel langszij totdat opnieuw Bart Nieuwenweg de Meeuwen weer op voorsprong schoot.  Nieuwenweg, die zijn laatste wedstrijd voor de Meeuwen  en als korfballer speelde deze zaterdag kreeg eerst nog een leuke verrassing door supportersvereniging MAD.  Na tien minuten spelen in de tweede helft werd Noah Bijsterbosch gewisseld. Tot veel plezier van Bart en de supporters kwam zijn broer Nico het veld in. Toen even later ook zus Sarien het vak in kwam, was er echt sprake van een ‘ vak Nieuwenweg’. Nico mocht zijn optreden nog opluisteren met een treffer.  Bart zou nog scoren voordat hij het veld definitief zou verlaten voor Noah.  Een mooie carrière  van een top korfballer kwam daarmee tot een einde. Natuurlijk werd er naast het afscheid nemen ook een wedstrijd gespeeld.  Beide ploegen geloofden het restant van deze wedstrijd wel, al wilde de Meeuwen wel winnen. Amicitia bleef op het vinkentouw zitten en was nooit verder weg dan 1 a 2 doelpunten verschil. Thom aan’t Goor schreef het slotakkoord van dit seizoen door met een strafworp de eindstand op 23-21 te bepalen.

Doelpunten: Lieveke Meiling 5, Bart Nieuwenweg 5, Noah Bijsterbosch 4, Lars Mouw 2,  Laura van Winkoop 2, Thom aan’t Goor 2,  Danny van Vloten 1, Melissa Pereboom 1, Nico Nieuwenweg 1

Meeuwen 2 speelde met 18-18 gelijk tegen Amicitia 2 en eindigt op de zesde plaats in de reserve 1e klasse E.

Meeuwen A1 won met 25-18 van Flamingo’s A1 en eindigt op de tweede plaats in  Overgangsklasse A.