Meeuwen maakt opnieuw stap naar handhaving met winst op Nieuwerkerk

19-03-2023

De Zuid-Hollanders hadden zich een week eerder veilig gespeeld tegen GKV/Economics.  De Meeuwen kon zaterdag 18 maart opnieuw een stap zetten naar handhaving.  Daarvoor was niets minder dan de winst vereist tegen Nieuwerkerk.  Met de wetenschap dat ODIK en Pernix eerder op de avond gelijk gespeeld hadden, kon ook van die ploegen afstand genomen worden.  Pernix schoot met het gelijkspel overigens niets op.  De ploeg uit Leiden is gedegradeerd naar de Overgangsklasse.

Via Nina Filippini kwam de Meeuwen op voorsprong, waarna Nieuwerkerk gelijk maakte.  Zo was het stuivertje wisselen tot 5-5.  Via opnieuw Filippini, Romy Bijsterbosch en Yoran Willemsen kwam de Meeuwen op 7-5.  Willemsen en ook Jarin Bruinekreeft stonden op door mee te gaan scoren.  Bruinekreeft zou in totaal 10 keer de korf vinden deze avond en was bij tijd en wijle lastig af te stoppen voor zijn tegenstander.  De Meeuwen stoomde door en liep uit naar een ruime 18-12 voorsprong bij de rust.

Niets aan de hand zou je denken.  Doorgaan op de ingeslagen weg is het devies voor de tweede helft.
In de tweede helft stokte het scoren bij de Meeuwen.  Omdat Nieuwerkerk aanvankelijk niet ging scoren, kabbelde de wedstrijd voort.  Bij 23-16 had de Meeuwen een goede periode, maar zakte daarna weer weg.  Nu stond Nieuwerkerk wel op en dichtte binnen no-time het gat tot 23-21.  Het werd zelfs 24-23 waarbij de ploeg van Mady Tims en Chris Beuk, gadeslagen door de echtgenoot van Tims, oud-voetballer van o.a. Feyenoord en trainer Henk Fräser,  diverse kansen kreeg op de gelijkmaker.  Een gelijkmaker die niet verdiend zou zijn, maar ja, als je hem tegen krijgt koop je niets voor wel of niet verdiend.  Yoran Willemsen bracht het publiek op de banken door de uiterst belangrijke 25-23 binnen te schieten.  Marrit van de Kamp vergrootte het gaatje weer naar twee, waarna de 26-24 van Nieuwerkerk voor de statistieken was.

Opnieuw winst voor de Puttenaren in de strijd om handhaving, waarbij het in de tweede helft nog onnodig spannend werd.  Daar kreeg de ploeg van Arjan Rietel en Fred Straatman dus ook bijna de rekening voor gepresenteerd.

Aanstaande zaterdag  25 maart reist de Meeuwen af naar Zeeland  om de degens te kruisen met Swift.  Niet een ploeg waar de Meeuwen normaal gesproken de punten tegen zou moeten halen, maar in Putten wist de Meeuwen in januari wel te winnen.  Met inzet en hard werken kan de Meeuwen het Swift zeker lastig gaan maken. De wedstrijd begint om 19.40 uur in sporthal de Sprong in Middelburg.   ODIK speelt s’middags om 15.50 uur in sporthal de Vierstee in Maartensdijk tegen DOS (W).

Doelpunten: Jarin Bruinekreeft 10, Yoran Willemsen 5,  Dorinda Kleijer 3,  Romy Bijsterbosch 2, Nina Filippini 2, Lars de Kruijf 1, Anouk van Brenk 1,  Corné IJsenagger 1,  Marrit van de Kamp 1