Meeuwen met overtuiging langs Mid Fryslân Jansma/Burdaard

21-10-2018

Een ontmoeting tussen de twee promovendi afgelopen zaterdag 20 oktober.  De Friezen presteren prima met een toppositie in de Hoofdklasse A.   De Meeuwen hebben het lastig, maar konden terugkijken op een goede wedstrijd in Maarssen vorige week waar gewonnen werd tegen OVVO/De Kroon.   De gasten uit Reduzum wilden winnen om aansluiting te houden met de top van de ranglijst.  De Meeuwen wilde de lijn van de goede wedstrijd in Maarssen doorzetten voor eigen publiek.  Onder leiding van Korfbal League scheidsrechter Marcel Luttik en zijn assistent Joeri Kok gingen beide ploegen vlot van start.  Mid Fryslân opende de score, niet veel later gevolgd door de gelijkmaker van Lieveke Meiling. De Meeuwen wist gedurende de eerste helft langzamerhand de overhand te krijgen wat resulteerde in een 8-4 voorsprong met  een kleine dertien minuten op de klok.  Waar het Puttense publiek verwachtte dat de ploeg van Stoffelsen en van de Haar zou door drukken, gebeurde dat niet.  Laura van Winkoop maakte 9-5, maar daarna richtte MidFryslân zich toch op. De voorsprong van de Meeuwen verdween snel en bij het rustsignaal stond het 9-9.

Na de rust startte de Meeuwen opnieuw goed.  Lars Mouw bracht eigenhandig zijn ploeg op twee doelpunten voorsprong (11-9)  Lieveke Meiling volgde het voorbeeld van Mouw en scoorde eveneens twee maal (13-9)   De Meeuwen was nu beter bij de les.  Hoewel Mid Fryslân bleef mee scoren wist de Meeuwen op de juiste momenten de korf te vinden.  Bij 17-16 met nog vijf minuten op de klok werd het toch weer spannend.  Opnieuw Meiling was belangrijk voor haar ploeg door van afstand 18-16 te maken.  Daarmee was de ban gebroken en kregen de gasten uit Friesland een tik die ze niet meer te boven kwamen.  Lars Mouw, Noah Bijsterbosch en Thom aan’t Goor trokken een gaatje naar 21-16 en stelden zo twee zeer belangrijke punten voor de Meeuwen veilig.  Bijsterbosch tekende voor het slotakkoord (22-17).   De Meeuwen stijgt door naar een gedeelde vierde plaats met zes punten uit zeven wedstrijden.  De middenmoot is echter zeer breed.  Zo is het gat met de degradatiestreep maar een punt.

Aanstaande zaterdag 27 oktober opnieuw een thuiswedstrijd en de laatste wedstrijd van de eerste helft van de veldcompetitie.  Dan is Groen Geel uit Wormer de tegenstander. Groen Geel verloor nipt van lijstaanvoerder KCC/So Natural (26-22) en staat derde met 8 punten uit 7 wedstrijden.  In de uitwedstrijd in Wormer kon de Meeuwen lang mee, maar moest het uiteindelijk afleggen (16-11).  Voldoende ingrediënten voor een spannende wedstrijd in Putten aanstaande zaterdag.

Doelpunten: Lars Mouw 6,  Lieveke Meiling 4, Noah Bijsterbosch 4,  Thom aan’t Goor 2, Renske Arendsen 2, Laura van Winkoop 2,  Esra Bijsterbosch 1, Melissa Pereboom1.