Meeuwen na stroeve start ruim langs NKC’51

15-03-2022

Eerste worden en in het seizoen 2022/2023 in de zaal uitkomen in de Hoofdklasse.  Met de huidige stand wacht dan een ontmoeting op 9 en 16 april met SKF uit Veenendaal of DOS uit Westbroek, de nummer twee van Overgangsklasse BB. Tegenstander NKC uit Nijverdal weet zich op een tweede plaats en is daarmee, voor nu, verzekerd van een play-off wedstrijd voor promotie tegen de nummer 1 uit de Overgangsklasse BB.  Echter, TZ uit Maartensdijk op de derde plaats heeft 1 wedstrijd gespeeld en moet dus nog wedstrijden inhalen.  Nummer vier Wit-Blauw/Green Organics lijkt veroordeeld tot het spelen van play-off wedstrijden voor handhaving of degradatie.  Het hoogst haalbare voor de ploeg uit Kampen is de derde plaats, waarmee handhaving gegarandeerd is.

Tot zover de stand van zaken in de poule van de Meeuwen.  Om op koers te blijven voor de nummer 1 positie, moest de formatie van Ruud Willemsen en Arjan Rietel zaterdag 12 maart afrekenen met NKC’51.  In de eerdere ontmoeting in Nijverdal trok de Meeuwen aan het langste eind, 19-23.

Voor weer een volle Meeuwenhal kon NKC gedurende de eerste helft gemakkelijk in het spoor van de Meeuwen blijven.  Na een 0-2 voorsprong deden Laura van Winkoop en Yoran Willemsen trokken de stand gelijk.  NKC deed goed mee en kwam weer op voorsprong (3-5).  Opnieuw kwam de Meeuwen weer gelijk en zo bleef het stuivertje wisselen.  Veelzeggend voor het moeizame spel was dat de Meeuwen met nog 8 minuten op de klok in de eerste helft voor de eerste maal op voorsprong kwam.  Yoran Willemsen mocht de 8-7 noteren via een strafworp.  Twee gemiste strafworpen van Renske Arendsen en Ezra Bijsterbosch zorgden ervoor dat de Meeuwen nog geen marge kon opbouwen.  Dat was anders met nog een kleine vijf minuten voor het rustsignaal.  Achtereen volgens Jarin Bruinekreeft, Romy Bijsterbosch en twee keer Renske Arendsen zorgden voor een 14-10 ruststand.

Na rust tapten de Puttenaren uit een ander vaatje.  Binnen vijf minuten was er een gat geslagen van 8 doelpunten (18-10) en was het verzet van NKC gebroken.  Jammer genoeg ging de wedstrijd daarmee ook een beetje als een nachtkaars uit en kabbelde voort.  Er ontstond nog even opwinding toen arbiter Mireille van Zoggel-Foolen een treffer van Romy Bijsterbosch goedkeurde.  Dit nadat de buzzer voor het verstrijken van de 25 seconden al gegaan leek te zijn.  Na overleg met de jurytafel keurde de arbiter de treffer alsnog goed, 21-13 voor de Meeuwen. Nina Filippini mocht haar opwachting maken en bekronen met een treffer (27-13).  Ezra Bijsterbosch zorgde voor het slotakkoord, eindstand 29-13.

Aanstaande zaterdag 19 maart speelt de Meeuwen om 20.30 uur thuis tegen Wit Blauw/Green Organics.  Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt Meeuwen 2 vanaf 19.05 uur tegen Wit Blauw/Green Organics 2.