Meeuwen onderuit tegen flets Oost-Arnhem

11-03-2018

De laatste zaalwedstrijd van dit seizoen was afgelopen zaterdag 10 maart tegen kampioen Oost-Arnhem.  Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel, het was dus de vraag met welke instelling er aan deze ontmoeting gestart zou gaan worden.  Erik van Hulsteijn verving de zieke Tom Stoffelsen op de bank.

Nadat Bart Nieuwenweg een bloemetje voor het behaalde kampioenschap had overhandigd aan aanvoerder Rick Verdouw van de Arnhemmers, kon de wedstrijd gestart worden. Oost-Arnhem kwam op 0-2, waarna de Meeuwen via Lieveke Meiling en Bart Nieuwenweg wat terug kon doen.  Bij 4-3 pakte de Meeuwen voor het eerst een voorsprong, maar de gasten uit Arnhem bleven meescoren.  Op een kort tussensprintje van de Meeuwen naar 7-5 had Oost-Arnhem geen antwoord.  De formatie van trainer Ron Steenbergen speelde de eerste helft zeker niet kampioenswaardig en liet zich afbluffen door de Meeuwen wat fel en geconcentreerd speelde. Arbiter Bos ontkwam ook niet aan commentaar van de Arnhemse spelers.  Bos had zeker beslissingen waarbij je vanuit het perspectief van Oost-Arnhem vraagtekens bij kan plaatsen.  Het commentaar op de arbiter was een duidelijk teken dat Oost-Arnhem niet in de wedstrijd zat.  De Meeuwen had de wedstrijd onder controle en bouwde de voorsprong uit naar 10-6.  Tegen het einde van de eerste helft zakte de Meeuwen weg en scoorde niet meer, waarna Oost-Arnhem terugkwam tot 11-9 bij rust.

In de tweede helft hield de Meeuwen tot 13-11 een voorsprong, maar nu was Oost-Arnhem beter bij de les. De ploeg liet bij vlagen nu wel zien waarom zij in de Overgangsklasse B de terechte kampioen zijn en scoorde makkelijk met de Meeuwen mee. Voor de neutrale toeschouwer was de tweede helft een vermakelijke wedstrijd waarbij om en om gescoord werd.  De Meeuwen bood prima tegenstand aan Oost-Arnhem.  Bij 20-22 had de formatie van Steenbergen de Meeuwen eindelijk waar het de ploeg hebben wilde.  Via goede aanvallen nam Oost-Arnhem het initiatief over en liep weg naar een marge van twee doelpunten (21-23).  Daarbij werd Oost-Arnhem ook geholpen door de Meeuwen wat het naliet om te scoren.  Wanneer de Meeuwen was blijven mee scoren, had het zeker deze zaterdagavond minimaal een punt of zelfs twee punten tegen Oost-Arnhem kunnen halen.  De Puttenaren waren niet de mindere  van de Arnhemmers.  Esra Ruysink bracht de Meeuwen vlak voor tijd op 22-24, maar twee Arnhemse doelpunten bepaalden de eindstand op 22-26.

De Meeuwen kan zich gaan richten op het vervolg van het veldseizoen, waar de ploeg lijstaanvoerder is in de Overgangsklasse C en vol op koers ligt voor promotie naar de Hoofdklasse.  De competitie wordt op zaterdag 31 maart hervat met een uitwedstrijd in Zutphen tegen KVZ.

Meeuwen 2 ging onderuit met 16-24 tegen Oost-Arnhem 2 en eindigt op plek 4 in de reserve 1e klasse F. De A1 speelde met 21-21 gelijk tegen AVO A1 en degradeert naar de Overgangsklasse.

Doelpunten: Bart Nieuwenweg 5, Lieveke Meiling 4, Noah Bijsterbosch 4, Thom aan’t Goor 3,  Lars Mouw 2,  Romy Bijsterbosch 1, Dorinda Kleijer 1,  Esra Ruysink 1, Renske Arendsen 1