Meeuwen onderuit tegen Oost-Arnhem

07-10-2018

De ploeg uit Arnhem had voorafgaand aan de wedstrijd tegen de Meeuwen nog geen punten behaald.  Zaak voor de Meeuwen om voor eigen publiek een goed resultaat te halen om zo afstand te kunnen nemen van de Arnhemmers.  In de 1ehelft met schitterend weer gingen beide ploegen gelijk op.  De gasten uit Arnhem toonden zich echter al scherper in het afronden van de kansen.  Na 10 minuten had de Arnhemse formatie een klein gat getrokken naar 3-6.  Deze kleine voorsprong werd niet veel later teniet gedaan door de Meeuwen.  Toch was dat al het laatste wapenfeit van de Puttenaren.  Bij 8-7 met nog een kleine 9 minuten op de klok bracht Lieveke Meiling de Meeuwen voor de laatste maal op voorsprong in de wedstrijd.  Oost-Arnhem had het vizier op scherp en werd zeer zuiver in de afronding.  Van 8-7 werd het 9-16 bij de rust.  Veelzeggende cijfers die klinklaar aantoonden dat de Meeuwen werd afgetroefd in de afronding.

Ook na rust waren de Puttenaren niet in staat om zich weer naast Oost-Arnhem te spelen.  Van 9-16 werd het 12-20 waarna bij Oost-Arnhem het heilige vuur ook gedoofd leek. De voorsprong was echter groot genoeg voor Oost-Arnhem en de Meeuwen kon geen vuist maken. Laura van Winkoop die een goede wedstrijd speelde, bracht met twee treffers het gat terug tot zes doelpunten 14-20.

Thom aan’t Goor schoot niet lang daarna de vijftiende treffer door de korf.  Oost-Arnhem liet zich niet van de wijs brengen en maakte snel 15-21. Danny van Vloten ontving nog een gele kaart.  De laatste tien minuten werden door de Arnhemmers plichtmatig uitgespeeld.

Lieveke Meiling (tweemaal) en Laura van Winkoop konden de eindstand een wat dragelijker aanzien geven (18-24).   De Meeuwen draagt nu de rode lantaarn in de Hoofdklasse A en weet dat de strijd om handhaving zwaar zal gaan worden.

Aanstaande zaterdag 13 oktober speelt de Meeuwen in Maarssen tegen OVVO/De Kroon.  Deze wedstrijd begint om 16.00 uur.   Meeuwen 2 reist af naar KIOS in Ruinerwold.  Meeuwen 2 won deze zaterdag met 24-19 van NIC/Alfacollege 4.   Meeuwen A1 liet geen spaan heel van Drachten v/d Wiel A1 (32-4).  De A1 wordt zaterdag verwacht in Driebergen voor de wedstrijd tegen Dalto/Klaverblad Verzekeringen A2.

Doelpunten: Laura van Winkoop 5, Lieveke Meiling 4,  Thom aan’t Goor 3, Melissa Pereboom 2, Danny van Vloten 2, Lars Mouw 1, Esra Bijsterbosch 1.