Meeuwen verliest van fel SKF

29-01-2018

De Meeuwen trof in Veenendaal SKF wat er op gebrand was om los te komen van de zevende plaats. De zevende plaats betekent een handhavingswedstrijd spelen tegen een nummer zeven uit de andere poule. Daar heeft SKF geen zin in. De Meeuwen ging, weliswaar nipt, ten onder tegen de Veenendaalse ploeg die streed voor iedere meter en zeker in de eerste helft zeer zuiver was. Na de 0-2 (2 maal Noah Bijsterbosch) trok SKF snel bij. Bij 5-5 stond de Meeuwen voor de laatste maal op gelijke hoogte met SKF. Daarna liep SKF in een tijdsbestek van tien minuten uit naar 15-7. De ploeg van Tom Stoffelsen leek zo al op een onmogelijke missie af te stevenen. SKF was zeer zuiver en schoot zo’n beetje alles raak. Tegen het einde van de eerste helft kwamen de Puttenaren terug. De 8 doelpunten voorsprong waren toch niet een juist beeld van de krachtsverhoudingen. Bart Nieuwenweg tekende met een vrije bal de ruststand aan (16-12). Daarmee was alles voor de Meeuwen nog mogelijk.

Na rust liep SKF uit naar 18-12, maar moest daarna het initiatief aan de Meeuwen laten. Binnen zes minuten had de Meeuwen de schade ‘gerepareerd’ en was het 18-18. Bij 19-21 met nog vijftien minuten te spelen leek de Meeuwen de bovenliggende partij. De Puttenaren slaagden er echter niet in het momentum te pakken en SKF kwam weer langszij. Zo brak er een vermakelijk en spannend kwartier aan in de SKF hal. Met nog drie minuten op de klok schoot Thom aan’t Goor de 26-25 binnen en leek een punt en meer binnen handbereik. De punten zouden echter met een verdiende 28-26 overwinning voor SKF in Veenendaal blijven deze zaterdag 27 januari. De Meeuwen toonde aan over veerkracht te beschikken, maar kwam net te kort om een resultaat mee te nemen.

De Meeuwen rest het uitspelen van de competitie met a.s. zaterdag 3 februari thuis in de Meeuwenhal Sparta Zwolle als tegenstander. De wedstrijd begint om 20.10 uur.

Meeuwen 2 won met 16-26 van Wageningen 3 en pakte belangrijke punten in de strijd om lijfsbehoud. A.s. zaterdag speelt het tweede tegen SKF 3 wat met 3 punten en een wedstrijd minder gespeeld boven het tweede staat. Meeuwen A1 verloor met 22-19 van Unitas A1 en blijft hekkensluiter.

Doelpunten: Bart Nieuwenweg 6, Noah Bijsterbosch 4, Renske Arendsen 4, Lars Mouw 4, Thom aan’t Goor 4, Lieveke Meiling 4