ODIK laat de Meeuwen puntloos in streekderby

21-12-2022

Handhaven in de Hoofdklasse. Een diepgekoesterde wens van de Meeuwen. De Puttenaren waren reeds een aantal keer present in de Hoofdklasse. Echter, het verblijf duurde dan nooit langer dan een seizoen. ODIK en de Meeuwen waren beiden nog puntloos voor aanvang van het duel afgelopen zaterdag 17 december. Punten pakken was voor beide ploegen dus broodnodig.

De Meeuwen begon zoals wel vaker dit zaalseizoen vol gas aan de wedstrijd. In de eerste aanval van de Meeuwen was het al raak via Corne IJsennagger. Ook Yoran Willemsen toonde zich trefzeker. Ook ODIK deed wat terug en zo was de stand weer gelijk. De Meeuwen hielden het initiatief en de Puttenaren liepen uit naar 6-2 met 15 minuten op de klok. Daarna leek het gedaan met de Puttense dadendrang en kwam ODIK beter in de wedstrijd. Lars de Kruijf maakte 9-6, maar ODIK was aangehaakt en kwam terug tot 9-9 en zelfs bij 9-10 voor de eerste maal op voorsprong. Julia van de Kamp miste vervolgens een strafworp. De strafworpstip was de Puttenaren sowieso niet goed gezind, want er werden in totaal 3 strafworpen gemist. ODIK stelde daar 1 gemiste strafworp tegenover. Tegen het einde van de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Op slag van rust was het Lars de Kruijf die via een doorbraak 12-11 aantekende.

Na rust hield ODIK het initiatief, al was de Meeuwen niet ver weg. Bij 17-21 leek de wedstrijd gespeeld. De Meeuwen toonde aan een ploeg met veerkracht te zijn en kwam terug tot 22-23 en vervolgens 23-24. ODIK hield het vizier op scherp en einde met 23-26. Daarmee waren de kansen op de eerste punten voor de Meeuwen dit zaalseizoen ook vervlogen. Een verdiende overwinning voor de ploeg uit Barneveld.

De Meeuwen is nu hekkensluiter en samen met Pernix nog altijd puntloos. Op zaterdag 14 januari 2023 wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen Nieuwerkerk. De wedstrijd in sporthal de Kleine Vink in Nieuwerkerk a/d IJssel begint om 18.00 uur.