SCO geeft de Meeuwen les in effectiviteit

12-05-2019

De veldcompetitie is weer gestart en voor de Meeuwen betekent dit de strijd aangaan om te handhaven in de Hoofdklasse. Tegenstander afgelopen zaterdagmiddag 11 mei was SCO uit Oldeholtpade. De Friezen verloren de vorige wedstrijd van Mid Fryslân met 13-15 en hebben net als de Meeuwen de punten hard nodig.

In de eerste helft hielden de ploegen gelijke tred. Waar de Meeuwen scoorden, had SCO in de tegenaanval direct een antwoord klaar. Bij 7-6 met nog 8 minuten op de klok kwam de Meeuwen op voorsprong. Later zou blijken dat dit de enige voorsprong van de wedstrijd zou zijn. Geheel conform het wedstrijdbeeld scoorde SCO in de tegenaanval direct de gelijkmaker. De doelpunten bleven uit aan Puttense kant waardoor SCO ging rusten met een 9-12 voorsprong.

In de rust zullen Tom Stoffelsen en Andre van de Haar ongetwijfeld hebben aangegeven dat de Meeuwen meer energie in de wedstrijd moest gaan leggen. De beide coaches zouden bedrogen uitkomen. Er ontstond na 2 minuten consternatie toen Menno de Vries van SCO terecht geel kreeg na inspringen op Lars Mouw bij de middellijn. De Meeuwen wist de energie van dat moment niet mee te nemen in een inhaalrace. SCO liep uit naar 10-15. Bart Nieuwenweg, die de geschorste Noah Bijsterbosch verving, mocht de 11e Puttense treffer maken. Dit was de tweede en tevens laatste treffer van de Meeuwen deze helft. Onnodig te zeggen dat twee keer scoren op dit niveau in een helft veel te weinig is. Nu hadden de Meeuwen ook pech in de afronding, maar doelpunten maken moet je ook afdwingen. SCO had het vizier wel op scherp en kon gemakkelijk uitlopen naar een ruime voorsprong. Toen de kruitdampen waren opgetrokken, gaf het scoreboard een uitslag van 11-23 aan. Geflatteerd? Ja, want de bezoekers uit Oldeholtpade waren wel erg scherp in de afronding. Verdiend is de zege van de formatie van Riko Kruit zeker te noemen. SCO was, zeker in de tweede helft, veel beter in de afronding dan de Meeuwen. Daar lag vandaag het verschil tussen beide ploegen.

Meeuwen 2 won met 21-12 van SCO 3 en staat stevig aan kop in de reserve 1e klasse A. Meeuwen A1 had ook weinig moeite met DOS’46 A2 (28-17). De A1 blijft daarmee in het spoor van lijstaanvoerder LDODK A1, a.s. zaterdag 18 mei de tegenstander in Putten. A.s. zaterdag 18 mei speelt Meeuwen 2 tegen Amicitia 2. Meeuwen 1 ontvangt lijstaanvoerder KCC/So Natural 1, normaliter niet de tegenstander waar de Meeuwen de punten tegen zal moeten pakken.

Doelpunten: Romy Bijsterbosch 1, Renske Arendsen 4, Esra Bijsterbosch 2, Bart Nieuwenweg 2, Laura van Winkoop 1, Thom aan’t Goor 1