De Meeuwen onnodig onderuit tegen Drachten/van der Wiel

20-10-2019

De Puttenaren maken een wisselvallige eerste helft van het veldseizoen door. Met een Overgangsklasse A waar de ploegen in de middenmoot dicht bij elkaar staan, zorgt puntverlies voor flinke verschuivingen op de ranglijst. Na de overwinning tegen rode lantaarndrager de Hoeve wachtte de Meeuwen zaterdag 19 oktober een andere Friese tegenstander, Drachten van der Wiel.  De Drachtenaren doen bovenin deze Overgangsklasse mee met Sparta Zwolle en NKC’51.

Zonder de geschorste Noah Bijsterbosch trad de Meeuwen aan tegen de Friezen. Beide ploegen grossierden in de eerste helft in het kansen missen en hielden elkaar in evenwicht. Na twee doelpunten van Kevin IJzerman (5-3) maakte Drachten v/d Wiel gelijk en kwam op voorsprong (5-7). Laura van Winkoop bracht de Meeuwen van dichtbij de korf terug, maar Drachten scoorde weer tegen.  Romy Bijsterbosch zorgde voor het slotakkoord voor de rust (7-8).

Na vijf minuten zonder doelpunt mocht Kevin IJzerman binnen drie minuten twee keer aanleggen vanaf de strafworpstip. De eerste keer was IJzerman niet succesvol, de tweede keer wel. Daniel van Munster mocht met een doorloopbal tekenen voor de 9-8. Drachten maakte weer gelijk en de Meeuwen kwam weer op voorsprong via Kevin IJzerman, andermaal uit een strafworp. Met nog tien minuten op de klok kwam Drachten op voorsprong (11-13). De Meeuwen zette nog een keer aan en Romy Bijsterbosch en A1 speler Jasper Luitjes brachten de Meeuwen weer langszij. Drachten zette door en kwam op voorsprong (13-15). Luitjes bracht de Meeuwen ook op 14-15.  In de laatste minuten vertraagden de Friezen het spel door rond te spelen en de aanval uit te stellen. Vanzelfsprekend werd daar door de Meeuwen tegen geageerd omdat arbiter Kamphuis weigerde te fluiten. De sfeer in het veld werd er niet beter op, ook toen de Meeuwen een strafworp claimde na een overtreding op Richard Tibbesma. Kamphuis legde de bal niet op de stip, maar ging in discussie met spelers en de staf langs de kant.  Toen de rookwolken waren opgetrokken was Drachten blij met de twee punten. De Meeuwen kan terugkijken op een wedstrijd die de Puttenaren met een betere afronding en minder slordigheden in het spel niet hadden hoeven te verliezen. Een punt of meer voor de Meeuwen was vanmiddag zeker mogelijk geweest.

Doelpunten: Kevin IJzerman 4, Daniel van Munster 2, Laura van Winkoop 2, Romy Bijsterbosch 2, Jasper Luitjes 2, Renske Arendsen 1 en Ezra Bijsterbosch 1

A.s. zaterdag 26 oktober speelt de Meeuwen opnieuw thuis, nu tegen OWK.  Meeuwen 2 ontmoet om 14.00 uur DOS’46 3.  Meeuwen 2 ging zaterdag fors onderuit tegen Drachten v/d Wiel 2 (11-22). De A1 speelt tegen Hoogkerk/NIC A1.  De A1 won met 15-7 van Oost/Arnhem A1.

Voor Meeuwen 1, 2 en de A1 is a.s. zaterdag 26 oktober de laatste wedstrijdronde voor de start van de zaalcompetitie.  De zaalcompetitie start op zaterdag 23 november.