De Meeuwen ook niet langs die Haghe

04-06-2023

En opnieuw, net als in de wedstrijd twee weken geleden in Veenendaal tegen SKF, verloor de Meeuwen de wedstrijd eigenlijk al in de eerste helft.

Na de 2-2 van Lars de Kruijf wisten de gasten uit Den Haag de korf goed te vinden.  Toen de Kruijf na vijf minuten weer scoorde, stonden de Puttenaren op een 3-8 achterstand.  Een niet onoverbrugbare achterstand natuurlijk. Echter, de Meeuwen was ook deze zaterdag net als in Veenendaal aanvallend onmachtig.  Waar Die Haghe zuiver was in de afronding, kon de Meeuwen geen vuist maken.  Bij rust (4-12) wisten de Puttenaren wat de opdracht in de 2e helft zou zijn.

In de 2e helft deed de Meeuwen aan schadebeperking.  Jarin Bruinekreeft lag aan de ketting bij zijn directe tegenstander. De doelpunten van Bruinekreeft kunnen dan worden overgenomen, maar dat lukte niet.  Dichterbij dan zes a zeven doelpunten verschil zou de ploeg van Rietel en Straatman niet komen.  Corne IJsenagger mocht een zelf veroorzaakte strafworp nemen om de eindstand op 14-20 te bepalen.

Doelpunten: Lars de Kruijf 7, Romy Bijsterbosch 2, Jarin Bruinekreeft 2, Yoran Willemsen 1, Dorinda Kleijer 1, Corne IJsenagger 1

De Meeuwen blijft op een vijfde plaats staan in de Overgangsklasse B met 8 uit 12.  Antilopen verloor van Pernix, waardoor de Leidenaren nu de zesde plaats innemen met 7 uit 12.  Antilopen volgt met 6 uit 12.  TZ blijft hekkensluiter met 2 uit 12.

De winnaar van de Overgangsklasse promoveert naar de Ereklasse.  Dit geldt ook voor de beste nummers 2.  De nummers 3 t/m 7 promoveren naar de Hoofdklasse.  De nummer 8 blijft in de Overgangsklasse.

Lijstaanvoerder is KVS/Groeneveld Keukens wat zaterdag 10 juni in Scheveningen de Meeuwen ontvangt.  Deze wedstrijd begint om 15.30 uur op het Cas van Dijkpark in Scheveningen. Nummer twee Die Haghe zal hopen op een misstap van de Scheveningers wanneer de degens in Leusden worden gekruist met Antilopen/Lancyr Deelen.   Pernix en TZ ontmoeten elkaar in Leiden.  Dindoa ontvangt tot slot in Ermelo SKF.

Meeuwen 2 verloor met 7-18 van Die Haghe 2 waardoor de Hagenaren kampioen werden van de reserve 1e klasse D.   Meeuwen A1 verloor met 12-15 van Drachten/van der Wiel A1