Meeuwen verliest wedstrijd tegen SKF al in de eerste helft

22-05-2023

Om lijfsbehoud te realiseren in de Overgangsklasse B heeft de Meeuwen de punten nog nodig.   Dat is anders voor SKF wat veilig op een gedeelde 3e plaats staat.  De Meeuwen liet in de eerste helft in Veenendaal niet zien te vechten voor de punten.  Duels werden verloren, de ploeg speelde (te) gehaast en het vizier stond niet op scherp (twee gemiste strafworpen).  Tot 6-5 haakte de Meeuwen aan.  In de resterende 10 minuten tot aan de rust besliste SKF de wedstrijd.  De Veenendalers waren in deze fase zeer scherp en bijna alle ballen vielen ook.  Toen de rookwolken waren opgetrokken bij het rustsignaal stond er 13-5 op het scoreboard.  De Meeuwen had nog een helft om de stand een dragelijker aanzien te geven. Misschien zat er ook nog een resultaat in het vat?

Ongetwijfeld toegesproken door Rietel en Straatman kwam de Meeuwen in de tweede helft anders uit de kleedkamer. SKFliep uit naar 19-10 en nu haakte de Meeuwen wel aan.  Van 19-10 werd het 20-17 en er sloop onrust in het spel van de thuisploeg.   Het offensief van de Meeuwen was voldoende om SKF te verontrusten, maar niet om pijn te doen.  SKF vergrootte het gat naar 22-17 waarbij de Meeuwen terugkwam tot 22-19.  Het drieëntwintigste en vierentwintigste  doelpunt van de thuisploeg waren voor de boeken.  De Meeuwen blijft op de vijfde plaats staan met 8 punten uit 11 gevolgd door Antilopen met zes uit 11 en Pernix met 5 uit 11.  TZ lijkt degradatie niet meer te kunnen ontlopen met 2 uit 11.

Doelpunten:  Jarin Bruinekreeft 5, Dorinda Kleijer 3, Marritvan de Kamp 3,  Lars de Kruijf 3,   Romy Bijsterbosch 2, Yoran Willemsen 2,  Corne IJsenagger 1

De Meeuwen kan zich opmaken voor de ontmoeting met Die Haghe op zaterdag 3 juni in Putten, aanvang 15.30 uur.

Daarmee zal er met een schuin oog ook worden gekeken naar Leusden waar Antilopen en Pernix elkaar ontmoeten.

Meeuwen 2 speelde in Wageningen gelijk tegen 21-21.   Meeuwen A1 verloor met 19-11 van Heerenveen A1.